3 tips til en bedre søvn

Alt for mange danskere kæmper med en dårlig og urolig søvn. Der er dog mange ting, man kan gøre for at få en bedre søvn. Har du eksempelvis overvejet at prøve en såkaldt tyngdedyne?

1. Optimér søvnen med en tyngdedyne

Slip for urolig søvn med en tyngdedyne. Det er videnskabeligt bevist, at en såkaldt tyngdedyne kan være med til at forbedre søvnen. Du kender den måske også som en kugledyne, som i hvert fald er én form for tyngdedyne. Dynen har sjovt nok sit navn, fordi den er tungere end andre dyner grundet sit tunge fyld. Derfor kan tyngdedynen omfavne kroppen tæt på en helt anden måde end almindelige dyner. Tyngdedynen stimulerer dine sanser, så du kan opnå en bedre indsovning og generel søvn hele natten.

2. Skab et godt miljø for søvn

Selvom tyngdedynen forhåbentligt kan gøre underværker for dig, er der også andre ting, som du selv kan gøre for at opnå en bedre søvn. Noget så simpelt som at skabe et godt miljø for søvn kan være en stor faktor. Det handler om at skabe et soveværelse, som du virkelig forbinder med ro og velvære. Sørg for at holde soveværelset ryddeligt, vask dit sengetøj ofte og luft altid ud et par gange om dagen. Det er sådan nogle små ting i hverdagen, som egentlig ikke kræver meget ekstra af dig, der kan gå ind og påvirke din søvn. En god vane kan være altid at lufte ud lige inden sengetid. Derudover at lufte ud som det første om morgenen.

3. Læg alle skærme væk før sengetid

Du har sikkert hørt det før, men har du egentlig prøvet det af? Rigtig mange danskere bruger mobilen, når de lægger sig i seng for at sove. Måske man forbinder et mobilspil med ro, eller også skal de sociale medier lige tjekkes en sidste gang. Det er dog bare en rigtig dårlig vane, når det kommer til søvn. Det samme gælder, hvis du har din telefon lige ved siden af dig om natten. Du kender det sikkert: Du vågner om natten, og din første tanke er at tjekke din telefon. Prøv i stedet at opbevare din telefon et stykke væk fra din seng. Du bør også placere den der minimum en times tid, inden du skal sove. Mon dog du går glip af noget. Så kan du sove trygt uden forstyrrelser med din tyngdedyne i gode ryddelige omgivelser.